Gespreksgroepen

Thuis bij God
Gesprek voor en door jong volwassenen tussen de 20 – 35 jaar. Aan de hand van een (fragment uit) radioprogramma, documentaire, You-tube filmpje, artikel/bericht uit de krant, film, cabaret programma, etc gaan we vrijuit in gesprek over wat ons bezighoud. En daarbij spreekt er nog een derde gesprekspartner mee: de Bijbel.
Steeds proberen we een Bijbelgedeelte te lezen dat iets zegt over het aangesneden probleem. Niet als dooddoener (de Bijbel heeft gesproken nu kunnen wij verder zwijgen) maar inderdaad: het is een derde stem waarmee we in gesprek gaan en waardoor we onze vraagstelling verdiepen.Bij elke bijeenkomst proberen we daarbij ook iemand uit te nodigen die ons meer kan vertellen overhet onderwerp. De bijeenkomsten zijn elke 3e donderdag van de maand.aanvang 19:30 uur - 21:30 uur.Daarna is er nog plek om na te praten onder het genot van een drankje. Elke keer bij iemand anders thuis.
Contact: via Facebook of via emmauskerk@gmail.com

Bier & Bijbel

In een unieke combinatie komen zij bij elkaar: Bier & Bijbel:Even met ‘de mannen-broeders’ onder elkaar. Een persoonlijk gesprek over wezenlijke vragen die ons bezig houden als christenen in de wereld van alledag. Aan de bar of aan een tafel, met een biertje onder handbereik. Men-only... dat klinkt ouderwets en misschien is dat ook wel zo. Maar ach, zo af en toe… B&B café gaat open om 20.30 u. Er is geen agenda. Er is wél koffie, én bier, én een groep mensen die het gesprek over geloofszaken niet schuwt. Voel je vrij om met iedereen een praatje aan te knopen, maakt eigenlijk niet uit waarover. Het geloof komt vanzelf wel aan bod, denken en hopen we.
Wanneer: 11 januari, 8 februari, 14 maart, 11 april, 9 mei en 13 juni
Plaats: café de Gooijer, Soesterweg 118   > Inloop: vanaf 20.00 u; aanvangstijd: 20.30 uur
Contactpersoon: Koert Jansen, koert.jansen@gmail.com

Belijdeniscatechisatie
Vooral voor mensen tussen de 20 en de 30 om de hoofdpunten van Christelijk geloven zoals we dat in de Bijbel, in verschillende tradities en bij elkaar tegen komen te onderzoeken. De gesprekken zijn open, vragen staat vrij en de uitkomst staat niet vast. Een goede manier om jezelf de vraag te stellen: ‘Wat is de zin en onzin van geloven?’ en ‘Geloven, hoe doe ik dat en hoe doen we dat samen?'
Contactpersoon: ds. Paul v.d. Harst, tel. (033) 479 92 51

Oecumenische Kring “Puntenburg”
Elke derde donderdag van de maand van 15:45 - 17:15 uur houden we onze gespreksgroep voor mensen uit de Puntenburg en omgeving. Onder het genot van een kop koffie of thee bespreken wij een artikel uit het oecumenische blad "de Open Deur" of gaan in op vragen die zich voordoen tijdens onze bijeenkomst.
Contactpersoon: Nynke Hellema, tel. (033) 462 08 62

Ouderensoos
Eenmaal in de veertien dagen op woensdag van 14.00 - 16.00 uur komen wij samen in de middenzaal van de Emmaüskerk. De middagen zijn gevuld met verschillende programma’s op maatschappelijk of sociaal gebied, dia’s, film of spel. We zingen en lezen samen en ontmoeten elkaar.
Contactpersoon: Mw. Teuni Knipmeijer, tel. (033) 461 40 50